20.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

V enotedenskem poostrenem nadzoru policisti obravnavali skoraj štiristo migrantov

Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov je od 10. septembra 2020 na območju šestih policijskih uprav, ki mejijo s Hrvaško (Novo mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor), potekal poostren nadzor državne meje. V nadzoru, ki se je zaključil danes zjutraj, je sodelovalo skupno 2.187 policistov, obravnavanih pa je bilo 397 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Od 397 obravnavanih oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo, je bilo največ državljanov Afganistana (163), Bangladeša (80) in Pakistana (58). Največ nedovoljenih prestopov državne meje so policisti zaznali na območju Policijske uprave Koper (201), Novo mesto (93) in Ljubljana (56).

V poostrenem nadzoru je bila zaradi sprovajanja v devetih dogodkih odvzeta prostost desetim tujcem ter dvema državljanoma Slovenije, ki so osumljeni storitve kaznivega dejanja po 308. členu Kazenskega zakonika. Skupno so prevažali oziroma nudili pomoč pri nedovoljenem prehajanju državne meje 42 tujcem.

Skupno je v poostrenem nadzoru sodelovalo 2.187 policistov; poleg policistov vseh šestih policijskih uprav, kjer je potekal nadzor, so sodelovali tudi policisti posebne policijske enote, vodniki službenih psov, debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje, letalska policijska enota, policisti Specializirane enote za nadzor prometa ter operaterji z droni.

Več informacij v sporočilu za javnost na spletni strani policije:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/105819-v-enotedenskem-poostrenem-nadzoru-policisti-obravnavali-skoraj-stiristo-migrantov

Zadnje novice

Sorodne vsebine