29.6 C
Ljubljana
torek, 22 junija, 2021

V Bihaću se pripravljajo novi množični protesti

Prebivalci Bihaća za naslednjo soboto načrtujejo nov protest, saj na področje Sansko-unskega kantona migranti še kar prihajajo. Eden izmed organizatorjev shoda, Sejo Ramić, pravi, da so dosedanji ukrepi policije dosegli polovičen uspeh, niso pa preprečili prihodov novih migrantov, zato so se v iniciativnem odboru odločili, da bodo pripravili nov shod.

Prebivalci Bihaća pravijo, da migranti, ki jih oblasti z avtobusi odpeljejo v migrantske centre izven mesta, hitro spet pridejo nazaj. Opozarjajo, da je mesto polno, da ni več kapacitet za sprejem novih migrantov. »Sprehajajo se po mestu brez dokumentov, obnašajo se, kot da so doma, kot da je mesto njihovo«, se pritožujejo domačini. Z migranti se je povečala stopnja kriminala, zato so meščani vznemirjeni. Podpisuje se protestna peticija in kot rečeno, pripravljajo nov množični protest.

Sicer pa je policija oglobila organizatorje prejšnjega protesta, ker so ljudje brez soglasja policije v povorki hodili po magistralni cesti.

»Res smo storili prekršek in bomo plačali kazen,« pravi eden izmed organizatorjev. »Zanimivo pa je, da so bili policisti tako ažurni, v dveh dneh smo dobili položnice. Pri 20 tisoč migrantih, ki se brez dokumentov prosto gibljejo po državi, pa ne storijo praktično nič. Videti je, da imajo migranti več pravic kot mi.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine