18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

V Bihaću je okoli 3000 migrantov, 900 jih je sedaj v nedograjenem dijaškem domu

Okoli 200 migrantov, ki so se nelegalno zadrževali v nedokončani in propadajoči zgradbi doma upokojencev v centru Bihaća, je bilo premeščenih v improviziran sprejemni center v stavbi dijaškega doma v naselju Borići blizu mesta. Premestili so jih na zahtevo mestnih oblasti, selitev pa je potekala brez incidentov in policije.

Na Rdečem križu Bihaća pravijo, da je v dijaškem domu zdaj okoli tisoč migrantov ter da dobivajo tri obroke na dan. Tam naj bi bilo tudi precej otrok in žensk. Sicer pa je tudi dijaški dom nedokončana stavba, skozi streho katere dežuje, manjkajo pa tudi okna in vrata, ljudje spijo na betonu.

Premestitev migrantov dijaški dom je sicer začasna rešitev, ker bodo na območju unsko-sanskega kantona uredili skupen sprejemni center zanje, ki pa naj bi bil na več lokacijah, na Medenom polju, Bosanksem Petrovcu in v objektu Hotela Sedra.

Migranti, ki se zdaj zadržujejo na območju Velike Kladuše, bodo premeščeni v objekt »Agrokomerca« v naselju Polje, izven Velike Kladuše, kjer je že zdaj postavljenih okoli 60 šotorov.

Medtem pa je mestni svet Bosanskega Petrovca izrazil nasprotovanje odprtju migrantskega centra pri njih ali kakršnemu koli nameščanju migrantov v tej občini.

Po podatkih policije je na področju mesta Bihaća več kot 3000 migrantov in število z vsakim dnem še narašča.

Zadnje novice

Sorodne vsebine