10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Belgiji v tovornjaku s hladilnico našli 12 migrantov

V Belgiji so v hladilni prikolici tovornjaka, ki je prevažal sadje in zelenjavo, v torek našli 12 migrantov. Vsi so živi in dobrega zdravja, je danes sporočila policija. En migrant je bil iz Sudana, enajst jih prihaja iz Sirije.

 

Belgijska policija je migrante našla v tovornjaku, ki je vozil med Antwerpnom in prestolnico Bruselj. Policijo je zaradi suma, da se v hladilni prikolici skrivajo ljudje, poklical šofer tovornjaka. Policija mu je naročila, naj se ustavi na enem od parkirišč ob avtocesti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je uvedla preiskavo, saj želi ugotoviti, kako so migranti prišli v tovornjak in ali so nameravali priti do Velike Britanije.

Do odkritja prihaja v času, ko britanska policija nadaljuje preiskavo smrti 39 migrantov, katerih trupla so minuli teden našli v hladilni prikolici tovornjaka zahodno od Londona. Ni še jasno, iz katerih držav prihajajo. Več vietnamskih družin se boji, da so med osmimi ženskami in 31 moškimi tudi njihovi pogrešani svojci. Tudi ta tovornjak je sicer potoval preko Belgije.

Migranti in tihotapci ljudi večkrat potujejo preko Belgije na poti v Veliko Britanijo. Pogosto se skušajo na tovornjake pretihotapiti, ko so parkirana na počivališčih.

Tudi minuli konec tedna so v Belgiji v dveh tovornjakih našli 20 migrantov. Vsi so bili živi, še navaja AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine