10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

V avtodomu skrivali 14 ilegalnih migrantov

Koprski policisti so v torek na cesti za Mune ustavili avtodom, ki ga je v družbi 34-letnega sopotnika vozil 30-letnik z ljubljanskega območja. Med pregledom so v avtodomu našli 14 tujcev. Skriti so bili pod posteljo, v omarah in predalih. Državljan Irana in 13 državljanov Iraka so zaprosili za mednarodno zaščito, so danes sporočili s PU Koper.

Prav tako so po navedbah koprske policijske uprave (PU) policisti ustavili še osebni avto, ki ga je vozil 25-letnik z območja Krškega. Obema voznikoma in sopotniku so policisti odvzeli prostost. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik voznikoma odredil pripor, sovozniku pa hišni pripor.

Črnomaljski policisti pa so na območju krajev Žuniči, Preloka, Adlešiči in Dolenjci izsledili in prijeli 12 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Alžirije, dvema državljanoma Maroka, dvema državljanoma Tunizije in državljanom Sirije, ki so jih prijeli na območju novomeške policijske uprave še niso končani, so sporočili s PU Novo mesto.

Zadnje novice

Sorodne vsebine