9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Ustavili tovorni kombi, v njem pa našli enajst Afganistancev

Brežiški  policisti  so včeraj nekaj  pred  18. uro v Brežicah ustavili avtomobil italijanskih registrskih oznak.  Med postopkom so ugotovili, da državljan Kosova  in  državljan Pakistana v avtomobilu Ford transit connect prevažata enajst državljanov Afganistana,  ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil.


S  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja  države  ju  bodo  privedli  k  preiskovalnemu  sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Policisti  PP  Brežice so sicer danes ponoči med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  na  območju  Mihalovca  izsledili  in prijeli tri državljane Irana.  Policijski  postopki  s  tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Tudi iz PU Maribor poročajo o prijetih migrantih. Včeraj  zjutraj  so  policisti  na  Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem  vozilu  slovenskih  registrskih oznak, ki ga je vozil državljan  BiH,  odkrili  štiri  skrite tujcev, tri državljane Afganistana in državljana Pakistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj  dopoldan  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica v postopku državljana Hrvaške,  ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Policisti  so  včeraj,  malo pred poldnevom, v enem od podjetij v Mariboru, prijeli dva državljana Afganistana, ki sta skrita med tovorom na priklopnem tovornem  vozilu  bolgarskih  registrskih  oznak, pripotovala iz Madžarske. Državno  mejo  med  Madžarsko  in  Slovenijo  sta  tako  skrita nedovoljeno prestopila v Pincah. Postopka s tujcema še potekata. Ko bosta zaključena, ju bodo policisti predali madžarskim varnostnim organom.

In PU Koper? Na območju PP Sežana pa so policisti obravnavali tri državljane Afganistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa dva državljana Turčije. Postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine