10.1 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Ukrajinski voznik je v vozilu prevažal deset nezakonitih migrantov, albanski pa pet nezakonitih migrantov

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 215  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  50 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  58  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 70 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 6 vlomov  (v  treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere  poškodovanja tuje stvari. S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  17  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Nezakoniti migranti

Včeraj   popoldan   so   policisti  v  Mrtvicah,  ustavili  vozilo  nemških registrskih  oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v  vozilu  prevažal  10  tujcev  (državljanov  Pakistana), ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.  Državljanu  Ukrajine  je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

V  večernih  urah  pa  so policisti v Cerknici ustavljali vozilo francoskih registrskih  oznak,  ki  ni ustavilo na znak policije. Voznik je v Cerknici zaradi  neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonski ograjo. V  postopku  je bilo ugotovljeno, da ja albanski voznik v vozilu prevažal 5 tujcev  (državljanov  Pakistana).  V  nesreči  so  se  trije  izmed  tujcev poškodovali  in  so  bili  z  reševalnim  vozilom odpeljani v KC Ljubljana. Državljanu  Albanije  je  bila  odvzeta  prostost,  postopki  in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Poleg  tega  so  policisti  med  opravljanjem  nalog varovanja državne meje prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša in  Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Dolga vas in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Na Škofljici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in zlatnino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V  Centru  Ljubljane  je  neznani  storilec  vlomil  v poslovne prostore in odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 500 evrov škode

Včeraj  okoli  10.30  je  bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da je bilo v  Mostah vlomljeno v hišo, kjer je bil storilec pri dejanju zaloten in prijet s strani policista. Osumljenca, ki je bežal s kraja je policist prijel  in  zadržal do prihoda ostalih  patrulj  na  kraj. Policisti so 51-letniku  (državljanu Republike Slovenije) odvzeli  prostost in ga pridržali zaradi utemeljenega  razloga  za  sum storitve kaznivega dejanja »Velike tatvine«. Osumljeni  je  bil  v preteklosti že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, zanj pa je bila razpisan ukrep  sodišča zaradi prestajanja zaporne kazni.  Po postopku  policistov  je  bil  predan  pravosodnim  policistom ministrstva za pravosodje. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj  okoli  18.40  se  je  na  uvozu na avtocesto na Brdu za smer Koseze zgodila  prometna  nesreča  v  kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega  vozila.  Do  nesreče je prišlo, ker motorist ni vozil na zadostni razdalji  od  vozila pred njim. Trčil je v zadnji del vozila, ki se je pred njim  ustavilo zaradi gostote prometa. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval  in  bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj  okoli  15. ure je na Kolodvorski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri sta bila udeležena motorist in voznica osebnega vozila. Do  nesreče  je  prišlo,  ker je voznica osebnega vozila pri zavijanju levo odvzela  prednost  motoristu,  ki  je  pripeljal nasproti. Motorist se je v nesreči lažje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj  okoli  14.20  se  je  ne  cesti  med Šentjakobom in Dolskim zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  so  bila  udeležena  štiri osebna vozila. Do nesreče  je  prišlo,  ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v koloni  stoječe vozilo pred njo. Vozilo udeleženca je nato dobilo naprej in trčilo  še  v  vozilo pred njim, tudi slednje vozilo pa je odbilo naprej in trčilo še v eno stoječe vozilo. Vozniki vseh štirih vozil so bili v nesreči lažje  telesno  poškodovani.  Povzročiteljici  so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj  okoli  12.30  se  je  na Dolenjski cesti v Lavrici zgodila prometna nesreča,  v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do nesreče je  prišlo,  ker  je  voznik  zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil  v  vozilo,  ki  je  iz  nasprotne smeri zavijalo levo. Po trčenju je voznik  prav  tako  na  levem  voznem  pasu  trčil  še  v  eno vozilo ki je pripeljalo  nasproti,  nato  pa  je z vozilom trčil v ograjo ob desnem robu vozišča.  Pri  tem je bila prvo udeležena voznica lažje telesno poškodovana in  bila  z  reševalnim  vozilom  odpeljana  v  KC  Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 11. ure je Policijska uprava Ljubljana prejela prijavo občanke o  nezanesljivi  vožnji  voznika  na  območju  Medvod. Policisti so voznika izsledili  in  mu  odredili  preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Prepovedana  mu  je  bila  nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Ribniški  policisti  pa so v Gorenjski cesti v Ribnici ustavili voznika, ki mu  je  bil  odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  in  je pokazal 0.93 mg/l alkohola  in  organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik vozi brez veljavnega  vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine