7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Ujeli dva tihotapca migrantov, eden od njiju je bil najstnik

Policisti so v četrtek pozno zvečer v Sodražici zaustavili vozilo, v katerem sta 24-letni srbski in 19-letni slovenski državljan prevažala dva državljana Egipta, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Oba osumljena so pridržali zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so danes sporočili s PU Ljubljana.

 

Postopki s tujcema še potekajo. Poleg njiju so policisti Policijske uprave (PU) Ljubljana na območju Sodražice, Rakitnice, Šmarja-Sap in Ljubljane od četrtka zjutraj do danes zjutraj izsledili in prijeli osem tujcev, ki so  nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo. Gre za državljane Egipta,  Iraka,  Maroka,  Alžirije  in  Jemna.

Na območju PU Novo mesto so policisti V bližini naselja Drašiči v Metliki v jutranjem času prijeli državljana Alžirije. V popoldanskem času pa so v kraju Žuniči na območju Črnomlja prijeli državljana Alžirije in Maroka.

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Srbije, ki sta z osebnim avtomobilom prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Obema so izdali plačilna naloga.

Zadnje novice

Sorodne vsebine