21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Ujeli 39 ilegalcev in dva prevoznika

Prek vikenda so na Obali policisti obravnavali 39 ilegalnih migrantov. Največ, triindvajset, so jih obravnavali v Kozini, štirinajst na območju Ilirske Bistrice, dva pa na območju PPIU Koper.

Največ ilegalnih migrantov je mejo prestopilo organizirano, se pravi s pomočjo vodnikov. V petek nekaj pred enajsto zvečer so policisti na cesti Podgrad-Hrušica ustavljali avtomobil Fiat Marea italijanskih registrskih tablic, ki pa se na znake za zaustavljanje ni odzval. V Hrpeljah so ga zato skušali ustaviti s stingerjem, a ga je prevozil in bežal naprej, dokler ga policisti končno niso dohiteli in zaustavili. Voznik je uspel pobegniti iz vozila in ga še iščejo, prijeti ilegalci (osem Pakistancev in trije Tunizijci) pa so bili po postopku vrnjeni na Hrvaško.

V nedeljo okoli ene zjutraj so policisti v Tubljah ustavili kombi, ki ga je vozil 45-letni državljan Italije. V kombiju so odkrili osem ilegalcev iz Turčije, ki jih bodo vrnili na Hrvaško, voznika pa so poslali v pripor. V priporu se je znašel tudi Pakistanec, ki ima sicer urejen status v Italiji, ki je pomagal rojakom pri ilegalnem prehodu meje. V avtu Alfa 147, ki so ga ustavili policisti v nedeljo ob deveti zvečer na Kozini, je prevažal sedem ilegalcev iz Pakistana.

V soboto popoldne pa so občani obvestili policijo, da od Obrova proti Golcu hodi skupina osmih ljudi. Policisti so prijeli osem ilegalnih migrantov iz Pakistana, ki so ilegalno peš prešli mejo. Eden izmed njih je prevzel vlogo navigatorja in je skupino vodil s pomočjo zemljevida.

Zadnje novice

Sorodne vsebine