24.4 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Tudi na Švedskem imajo svojo Lidijo Mavretič: socialdemokratski politik zasačen pri tihotapljenju migrantov na Švedsko

Nekdanji švedski politik sirskih korenin, pripadnik stranke švedskih Socialnih demokratov iz majhnega švedskega mesta Ljunbig, 27- letni Rashad Alasaad, je bil aretiran zaradi suma podkupnine, ki jo je vzel za tihotapljenje otroka iz Grčije na Švedsko. Vse to je počel zaradi denarja. Za otroka je zahteval 1900 evrov, medtem ko je za odraslo osebo zahteval 2800 evrov, poročajo švedski varnostni organi.

 

Sedaj migrante na Švedskem tihotapijo kar politiki. Bivši švedski politik sirskih korenih, član švedskih Socialnih demokratov iz švedskega mesta Ljunbig, Rashad Alasaad je bil aretiran, ker se je ujel v prisluhe tihotapljenja migrantov iz Turčije v Grčijo, nakar bi iz Grčije ilegalni migranti prišli vse do Švedske. Švedski politik migrantskega porekla se je ujel na posnetku, ko je hotel pretihotapiti otroka iz Grčije na Švedsko.

“Celotno vašo družino bom spravil na varno. Veliko ljudi sem že spravil na varno. Za mene to ni težko. Povem vam po resnici, zakaj to delam. Iskreno vam povem, da delam zaradi denarja. Želim si le denar,” se je politični tihotapec ujel na posnetku.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine