10.3 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Na območju PU Novo mesto nezakoniti migranti prestopajo državno mejo na vse možne načine; skrivajo se v podvozje tovornjakov in vlakov

Policisti so na številko policije 113 od zadnjega poročanja sprejeli 294 klicev, od tega je bilo 65 dogodkov takšnih, kjer je bilo potrebno posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo iz področja mejnih zadev in tujcev ter javnega reda in miru. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali trikrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju.

Prometne nesreče

V šestih prometnih nesrečah so bila poškodovana le vozila, v dveh so bili udeleženci lažje poškodovani. Zvečer je v Trebnjem 58-letna voznica osebnega avtomobila domnevno izsilila prednost 36-letnemu motoristu. Ta je padel po cesti in se lažje poškodoval.

Danes zjutraj, petek, 30.8.2019, nekaj po šesti, se je v prometni nesreči lažje poškodoval 48-letni motorist. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi zaradi neprimerne hitrosti pri zaviranju izgubil oblast nad motorjem in padel. Oskrbeli so ga na novomeški urgenci.

Mejne zadeve in tujci

V bližini naselja Grič pri Dobličah so črnomaljski policisti zjutraj prijeli dva državljana Pakistana. Krški policisti so dopoldne v bližini Kostanjevice prijeli štiri državljane Jemna. V Dobovi so policisti prijeli državljana Irana. Poskušal se je skriti v podvozje vlaka, a je izbral napačnega, ki je potoval proti Hrvaški. V postopku so ugotovili, da je v državo najverjetneje prišel skrit v podvozju tovornjaka na drugem mejnem prehodu, v Dobovi pa prestopil na vlak.

Popoldne so v bližini naselja Miklarji vodniki službenih psov policije kontrolirali osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Ukrajine. Zraven je bil sopotnik z nemškim državljanstvom ter trije državljani Afganistana, ki niso znali pojasniti, kako so prišli v Slovenijo. Nekaj kasneje so v bližini črnomaljski policisti prijeli še pet državljanov Afganistana. Postopek so prevzeli novomeški kriminalisti.

Zvečer so brežiški policisti na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil hrvaški državljan. V vozilu je peljal tri državljane Turčije, ki so po prvih ugotovitvah v državo prišli ilegalno. Vse so odpeljali na policijsko postajo, v delo pa so se vključili še kriminalisti. Postopki s prijetimi tujimi državljani še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine