11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Trojanski konj ali odkrite namere? Muslimanska svetovna liga spodbuja Evropo k učinkovitejši asimilaciji migrantov

Evropa mora narediti več za asimilacijo muslimanskih migrantov in kriminalizacijo verskega sovražnega govora, je prepričan vodja muslimanske misijonarske družbe, ki pa obenem poudarja, da je Evropa odgovorna za to, da se Savdski Arabiji pripisuje vloga promotorja nestrpne ideologije.

 

Muslimanska svetovna liga in kraljevina Savdska Arabija sta desetletji obtoževani širjenja skrajne oblike islama – vahabizma. Nedavne geste mešane tolerance sledijo obljubi savdskega prestolonaslednika Mohammeda bin Salmana glede spodbujanja zmerne oblike islama in njegovemu opozorilu, da je glavni cilj ekstremistov radikalizacija muslimanskih skupnosti v Evropi. Na drugi strani kritiki trdijo, da mošeje in islamski centri po svetu, ki so pod nadzorom Muslimanske svetovne lige, promovirajo nestrpnost in sovraštvo nekaterih religij in muslimanskih sekt, ki jih skupina zanika.

Liga ima programe in načrte za povečevanje nacionalne asimilacije

Generalni sekretar Muslimanske svetovne lige Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, ki je vrsto let služil kot savdski pravosodni minister, je zatrdil, da bi lahko sedež organizacije v Meki pripomogel k asimilaciji in izkoreninjanju ekstremistične ideologije v tujini. “Verjamemo, da bi morale evropske države, tako kot druge države na svetu, okrepiti nacionalne programe asimilacije in kriminalizirati sovraštvo do pripadnikov ver, ker to ogroža varnost skupnosti,” je v intervjuju povedal za Reuters. “Liga ima programe in načrte, ki povečujejo nacionalno asimilacijo”, s čimer se je po besedah Al-Isse mogoče soočiti z vsemi oblikami ekstremizma, “ima pa tudi posebne programe preprečevanja infiltracije v muslimansko skupnost”. Pri tem pa ni konkretno opredelil ukrepov za to.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine