15.1 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Trije alžirski migranti upokojenki prerezali grlo

Piše: Ivan Šokić

Francoska policija je aretirala tri ilegalne migrante iz Alžirije, obtožene, da so brutalno umorili 70-letno starko v domu za ostarele v francoskem mestu Mulhouse.

Trije ilegalni migranti naj bi po trditvah javne tožilke v Mulhouseu Edwige Roux-Morizot v ponedeljek 6. junija 2022 70-letnici v domu za ostarele prerezali grlo. Truplo ubite starke so našli v kopalnici okoli 16. ure. Imela je prerezan vrat in več vbodnih ran na rokah, kar nakazuje, da se je 70-letnica skušala braniti pred napadalci. Njena soba je bila hudo razmetana.

Policija je še isti dan med poskusom drugega ropa aretirala 35-letnega Alžirca, ki je imel pri sebi osebno izkaznico ubite 70-letnice. Dan pred umorom je policija preverjala tega istega Alžirca, ki je bil v družbi še dveh mlajših kolegov, ki sta ravno tako bila v Franciji ilegalno. Policija je locirala tudi ta dva migranta in jima odvzela prostost.

Mlajša dvojica naj bi po trditvah policije ob vstopu v državo lagala o svoji resnični starosti in trdila, da sta mladoletna. Policija je v torbah trojice alžirskih ilegalcev našla tudi nože. Organi pregona trenutno vodijo sodno preiskavo o tatvini in umoru, kriminalisti pa skušajo ugotoviti, kako je trojici uspelo vstopiti v dom za ostarele.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine