4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Tretjina migrantov laže o družinskih relacijah

Raziskava ameriškega zveznega urada za imigracijo je pokazala, da tretjina migrantov laže, ko trdi, da so otroci, ki potujejo z njimi, njihovi sorodniki.

Laži razkrivajo hitri testi DNK, ki jih ameriški uradniki opravljajo na migrantih, ki so prestopili mejo. Mnogi migranti namreč čez mejo pridejo z otroki, ker upajo, da se bodo tako izognili zavrnitvi, da jih bodo hitreje izpustili iz namestitvenih centrov in jim odobrili azil. Število migrantov, ki prehajajo mejo z otroki, se je izredno povečalo od lanskega leta, ko je zaradi pritiska medijev zaradi »ločevanja družin« predsednik Trump popustil in je urad za imigracijo omilil in skrajšal postopke pri migrantih, ki so jih spremljali otroci.

Sicer pa je ameriško južno mejo letos prestopilo že več kot pol milijona migrantov, je sporočil urad za imigracijo, in ni videti, da bi v bodoče število migrantov upadlo. Zaradi povečanih stroškov oskrbe migrantov so pred dvema tednoma v kongresu izglasovali izredno povečanje proračuna, za 2,9 milijarde dolarjev, a iz urada za imigracijo so že sporočili, da tudi ta, skoraj tri milijarde težak »dodatek« k proračunu ne bo zadostoval za oskrbo vse večjega števila migrantov, ki prehajajo ameriško mejo.  

Zadnje novice

Sorodne vsebine