17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Trem tihotapcem migrantov je odklenkalo! Prijela je jih je hrvaška policija!

Zagrebška policija je v ponedeljek prijela dva moška zaradi suma tihotapljenja najmanj 87 migrantov, tretjega člana kriminalne skupine pa še iščejo. Policija v Sisku je prav tako prijela osebo, ki je osumljena tihotapljenja ljudi. Migrante naj bi prepeljali iz Bosne in Hercegovine čez Hrvaško do meje s Slovenijo.

Zagrebški policisti sumijo tričlansko skupino, da je od začetka junija do konca avgusta v najmanj 11 primerih prepeljala do meje s Slovenijo 87 oseb. Z nezakonitimi dejanji naj bi zaslužili več kot 245.000 kun (33.110 evrov), je sporočilo hrvaško notranje ministrstvo.

Migrante naj bi prevzeli na različnih koncih ob hrvaški meji z Bosno in Hercegovino in jih z osebnimi avtomobili ali kombiji prepeljali v istrsko in primorsko-goransko županijo v neposredni bližini slovenske meje.

Kot so dodali, so aretacije izvedli v okviru mednarodne policijske akcije River, med katero so v ponedeljek na severu BiH prijeli pet organizatorjev tihotapljenja ljudi. Tožilstvo BiH sumi peterico, da so letos organizirali tihotapljenje ljudi za visoke denarne zneske iz BiH proti Hrvaški, Sloveniji in drugim državam članicam Evropske unije. Ob tem so imeli stike z osebami iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

Prijete osebe v BiH so odgovorne za najmanj 315 migrantov, od katerih naj bi za svoje kriminalne storitve zahtevali po 1000 evrov, je v ponedeljek poročal sarajevski časnik Oslobođenje na svoji spletni strani.

Na območju Siska pa so policisti v ponedeljek prijeli enega osumljenca za tihotapljenje ljudi, medtem ko eno osebo še iščejo. Kot so dodali, nista bila povezana z drugimi, temveč sta migrante tihotapila samostojno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine