17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Tovornjakar prevažal »slepega potnika«

Piše: C. R.

Včeraj dopoldan je turški voznik priklopnega tovornega vozila turških registrskih oznak, v Mariboru obvestil policiste, da sumi, da so v vozilo, ki ga vozi, neopazno vstopili nedovoljeni migranti. Policisti so v vozilu dejansko odkrili enega državljana Afganistana, ki je ob pomoči dveh neznancev v vozilo prišel že v Srbiji. Vozilo, ki je bilo zapečateno s carinsko zalivko je mejo prestopilo na MMP Gruškovje. Tako skrit v vozilu je opisani tujec nedovoljeno vstopil v našo državo. Policisti bodo Afganistanca vrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku tri državljane BiH, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika in polnoletno sopotnico oglobili, sopotnika – otroka pa opozorili. Vse tri so nato zavrnili nazaj na Hrvaško.

Popoldan pa so imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim priklopnim vozilom, oboje hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine