2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

Toliko, kot jih je bilo v zadnjem času, jih še ni bilo …

 

Piše: C. R. 

V petek so črnomeljski policisti pri Trubičah prijeli štiri tujce, domnevno iz Afganistana, ki so mejo prečkali z brodenjem Kolpe. Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so pri Prilipah prijeli tri državljane Kosova, v Rigoncah pa šest državljanov Iraka.

V noči iz petka na soboto so na območju policijske postaje Brežice v Ločah prijeli deset tujcev iz Burundija, dva iz Srednjeafriške republike ter po enega iz Malija in Kameruna. V Slovenski vasi so prijeli pet tujcev iz Burundija ter enega iz Kameruna.

V soboto so v Novi vasi pri Mokricah prijeli štirinajst tujcev iz Burundija, deset pa v Rigoncah. V Rigoncah s prijeli še po enega tujca iz Kameruna, Malija, Gvineje in Sierra Leone. Črnomaljski policisti so v Hrastu pri Vinici prijeli pet državljanov Afganistana. Metliški policisti so v bližini naselja Krašnji vrh prijeli pet državljanov Konga.

V noči iz sobote na nedeljo so brežiški policisti v Ločah prijeli sedem državljanov Kube, v Mali dolini pa dva tujca iz Nigra ter po enega iz Konga in Burundija. Še sedem tujcev so prijeli v Slovenski vasi (Burundi, Sierra Leone, Gvineje in Mali).

V nedeljo so v kraju Zilje črnomaljski policisti prijeli 16 tujcev, vsi naj bi prišli iz Burundija. V Slovenski vasi so brežiški policisti prijeli tujca iz Bangladeša, v Novi vas pri Mokricah pa tujko iz Irana. V Veliki dolini so prijeli 19 tujcev, ki naj bi prihajali iz Nepala, Indije, Afganistana in Pakistana. Še 13 so jih prijeli pri Velikem Obrežu (Burundi,  Kamerun, Gvineja). Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v Dobovi prijeli deset tujcev, ki naj bi prihajali iz Sirije in Iraka.

V popoldanskih urah so policisti specializirane enote za nadzor državne meje pri kraju Koritno prijeli deset tujcev iz Bangladeša, ki so mejo prestopili izven mejnega prehoda. Prijeli so še moškega in žensko iz Bosne in Hercegovine, ki so ju osumili, da sta pomagala pri nezakonitem prestopu državne meje. Slednja so pridržali, postopek pa so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave.

V nedeljo zvečer so črnomaljski policisti pri Balkovcih prijeli 19 tujcev iz Burundija in enega iz Konga.

V zgodnjih ponedeljkovih urah so policisti iz Brežic v Dobovi prijeli devet tujcev, ki naj bi prihajali iz Burundija. Pri Miličih so policisti iz Črnomlja prijeli dva tujca, ki naj bi prihajala iz Nigerije in Sierra Leoneja. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V Ločah so policisti specializirane enote za nadzor državne meje popoldne prijeli moškega iz Afganistana ter žensko iz Grčije, ki sta mejo prestopila izven mejnega prehoda.

Zvečer so prav tako v Ločah prijeli še petnajst tujcev, ki so mejo prestopili na nezakonit način – dvanajst naj bi jih bilo iz Bangladeša, dva iz Indije ter en iz Pakistana. Prijetje so izvedli policisti specializirane enote za nadzor državne meje, policisti vodniki službenih psov ter brežiški policisti.

Postopki s tujci še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine