6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Tokrat ilegalnih migrantov nekoliko manj kot običajno

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali štiri ilegalne migrante, in sicer dva na območju PP Ilirska Bistrica (državljan Pakistana in državljan Albanije), na območju PP Kozina pa dva državljana Pakistana. Vsi postopki še potekajo.

 

 
V istem času so policisti Policijske uprave  Ljubljana  med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane  izsledili  in prijeli deset tujcev (državljane  Maroka, Egipta, Alžirije in  Kube), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.
Včeraj  dopoldan  so  imeli  policisti PP  Gorišnica v postopku državljana Slovenije in državljana Srbije, ki sta z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih  oznak  prestopila  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so Srba oglobili, našemu državljanu pa izdali plačilni nalog.
 

Črnomaljski policisti so v bližini Dragatuša popoldne prijeli tri državljane Maroka, zvečer pa še enega na relaciji Stari trg – Vrhgora. V Miličih so prijeli državljana Bangladeša. V noči iz torka na sredo so brežiški policisti v bližini naselja Mihalovec prijeli štiri državljana Afganistana, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. Postopki s tujci še niso zaključeni.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine