18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

To je prava skrb za domače ljudi! Lokalne oblasti organizirajo protimigrantske proteste proti državi!

Predstavniki lokalnih skupnosti so dejali, da bi morali državljani svoje nestrinjanje z načrtom države, da v njihovo bližino namesti večje število ilegalnih migrantov, izraziti z množičnimi protesti, poroča Radio Velika Kladuša.

Včeraj je bil v Veliki Kladuši, mestu v BiH ob hrvaški meji, kjer se zadržuje veliko število migrantov, sestanek komisije za prostorsko načrtovanje, mestne skupnosti, komunalnih zadev in ekologijo s predsedniki velikokladuških predsednikov četrtnih skupnosti. Glavna tema so bili ilegalni migranti.

Sklenili so, da morajo organizirati zbore občanov, da bodo običajni ljudje izrečejo o migrantski krizi. Menijo, da najbolj trpijo prav domačini, zato imajo pravico, da povedo svoje mnenje. Nekateri so tudi predlagali, da organizirajo množične proteste proti državi in njenim načrtom, da v Veliki Kladuši odpre center za ilegalne migrante.

Poročali smo, da vse več državljanov BiH nasprotuje migrantom in da se domačini v strahu za svoje življenje zaklepajo v hiše. Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine