5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Tihotapljenje migrantov je očitno dobičkonosen posel

Piše: C. R. 

Policija znova poroča, da je imela za vikend veliko dela z migranti, pa tudi z njihovimi vodniki, ki na ta račun dobro služijo. 

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog na območju Obrežja 13. 10. okoli 16. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 43-letni državljan Španije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 15. 10. nekaj pred 12. uro so na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila VW taigo hrvaških registrskih oznak. 23-letni državljan Bosne in Hercegovine je prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazenskima ovadbama ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Policisti so sicer med 13. 10. in 16. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Podvinje, Jereslavec) izsledili in prijeli 141 državljanov Afganistana, 20 državljanov Nepala, 18 državljanov Pakistana, 17 državljanov Konga, deset državljanov Rusije, 11 državljanov Sierra Leone, deset državljanov Bangladeša, devet državljanov Maroka, sedem državljanov Šrilanke, šest državljanov Indije, pet državljanov Turčije, tri državljane Sirije, dva državljana Gvineje, dva državljana Gane, državljana Irana in državljana Nigerije, na območju PP Črnomelj (Adlešiči, Učakovci, Preloka, Žuniči) 17 državljanov Maroka, deset državljanov Afganistana in tri državljane Iraka in na območju PP Metlika osem državljanov Irana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 76 nezakonitih prehodov državne meje.  Ob 15.46 v soboto so v Črnotičah ustavili osebni avtomobil Mercedes benz karavan, nemške registracije, ki ga je vozil 33-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 5 državljanov Turčije, ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo, sledi kazenska ovadba. Ob 20.27 v soboto so v Podgorju ustavili osebni avtomobil Jeep Renegade, češke registracije, ki ga je vozil 24-letni državljan Kosova. Prevažal je 5 državljanov Turčije, ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo, sledi kazenska ovadba. Ob 20.39 v nedeljo so pri Podgorju ustavili kombi  Citroën Jumper, nemške registracije, ki ga je peljal 43-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 17 državljanov Turčije, ki so prestopili mejo nezakonito. Postopki še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine