7 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Tihotapila Kitajce v avtu

Piše: C. R. 
Policisti  PU Novo mesto so  med  opravljanjem nalog varovanja državne meje spet zajeli veliko število migrantov in zalotili tudi žensko, ki je migrante hotela “prešvercati” čez mejo. 
Na območju PP Brežice (Rigonce, Jesenice, Dobova, Obrežje, Trnje) so sicer policisti izsledili in prijeli 25 državljanov  Rusije,  šest državljanov Turčije, šest državljanov Pakistana, štiri  državljane  Kube,  šest  državljanov  Indije,  dva državljana Iraka, državljana Bangladeša, državljana Sirije in državljana Alžirije. Policijski postopki  s  tujci,  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo, še niso
zaključeni.
Na  mejni  prehod  Slovenska  vas  je  24.  11. v jutranjih urah na vstop v Slovenijo  pripeljala  48-letna voznica osebnega avtomobila znamke Citroen. Policisti  so  opravili  mejno  kontrolo  in pokrite na zadnjem sedežu in v prtljažniku  odkrili štiri državljane Kitajske, ki so se poskušali izogniti mejni  kontroli  in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. Osumljenki so odvzeli prostost,  jo  pridržali  in  ji  zasegli  avtomobil. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine