10.3 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Tihotapec migrantov po cesti ogrožal udeležence in nato napadel policista

Ob 19.37 so ilirskobistriški policisti opazili osebni avto Ford Mondeo, italijanskih registrskih številk. Pričeli so ga ustavljati, vendar voznik ni ustavil, temveč je pospešeno peljal naprej, skozi naselje Jasen, kar 120 km/h.

 

Policisti so peljali za njim, odrejena je bila uporaba stingerja, ki je bil ob 20. uri tudi uspešno uporabljen pred Divačo. Vozilo je peljalo naprej proti Divači, kjer so ga policisti ustavili, pri tem pa je voznik forda bočno trčil v policijsko službeno vozilo Audi A4, ki ga je prehitevalo z namenom ustavitve, saj je bilo bežeče vozilo nevarno za preostale udeležence v prometu. Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, prav tako tudi trije ilegalni prebežniki, ki so bili odpeljani v ZD Kozina na pregled.

V ustavljenem osebnem avtomobilu sta bila dva vodiča (stara 30 in 28 let), oba državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji oziroma Avstriji. V avtomobilu zadaj so sedeli štirje državljani Pakistana, v prtljažniku pa še trije državljani Pakistana. Vodičema sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja in za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Ilegalni migranti, razen dveh mladoletnih, ki sta nastanjena v Centru za tujce, bodo vrnjeni na Hrvaško.

Zadnje novice

Sorodne vsebine