4.2 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Takole upokojena zdravnica in predsednica Slovenske filantropije soli pamet Slovencem: “Vsaka vas prenese eno ali dve migrantski družini!”

Anica Mikuš Kos je upokojena zdravnica in ima že 84 let – kljub temu pa je še kako aktivna, saj je aktualna predsednica Slovenske filantropije. Da bomo razumeli: gre za tisto nevladno organizacijo, ki v največji meri uresničuje agendo razvpitega globalnega imperialista in mecena Georgea Sorosa.

 

Nič nenavadnega torej, da je za portal Časoris omenjena gospa v intervjuju, ki je bil objavljen 4. novembra, povedala, češ, z ljudmi, ki govorijo drug jezik, so drugačne barve kože in imajo druga načela, se bomo morali naučiti živeti. Torej, migracije so dejstvo in migranti bodo ostali tukaj. Zanimivo je, da je že v uvodu izpostavila primerjavo z ekonomskimi migracijami Slovencev v ZDA. »V 20. stoletju so mnogi Evropejci migrirali v Ameriko zaradi zaslužka. A tudi niso mogli kar priti na ameriška tla. Tam so vzpostavili merila, na podlagi katerih so lahko izbirali migrante, ki jih bodo sprejeli. Če so se tako odločili, so jih tudi zavrnili. Zaradi njih se niso počutili ogrožene. Danes pa jih mnogi sovražijo.« Kdo koga sovraži, ni pojasnila.

Zanimivo je, kako Kosova skuša utrditi občutek krivde, češ nam gre zelo dobro in branimo svojo blaginjo: »Po drugi strani imamo ideologijo »imeti vedno več«, si torej zagotoviti čim višji standard in ga bog ne daj s kom deliti. Predstava bogatega sveta je, da ima pravico do kakovostnega življenja, zdaj pa prihaja nekdo, ki ta standard ogroža. Ta strah potencirajo tisti, ki drugih in drugačnih ne sprejemajo, tisti, ki so zaverovani v lastno skupnost in ne zaznavajo širše človeške skupnosti. Tujce enačijo z zločinci. Zaradi njihovih besed smo potem postali še bolj prepričani, da imamo pravico do blaginje zahodnega sveta.«

Torej, če ne želite migrantov v naši državi, ste po mnenju predsednice Slovenske filantropije hud egoist. In še več: sodite v peščico tistih, ki »so glasni in agresivni, tisti, ki so strpni in celo pripravljeni nekaj storiti, pa so tiho«.

No, omenjena zdravnica je tiho tudi glede informacij, koliko migrantov je vzela k sebi domov.

Intervju je sicer v celoti objavljen TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine