10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Tako ukrepajo Bosanci: Unsko-sanski kanton v BiH zaprl vstop nezakonitim migrantom

Policija Unsko-sanskega kantona na zahodu Bosne in Hercegovine ne bo več dovolila vstopa nezakonitim migrantom na ozemlje kantona, so danes odločile kantonalne oblasti zaradi naraščanja migrantske krize in vse večjega nezadovoljstva prebivalcev.

 

 
 

Policisti bodo tako vrnili migrante, ki bodo skušali z avtobusi, avtomobili ali vlaki priti do Bihaća ali drugih krajev v tem kantonu, ki meji na Hrvaško, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Na cestah bodo postavili nadzorne točke.

Kantonalna vlada je tudi prepovedala migrantom gibanje izven sprejemnih centrov, kjer so registrirani, kot tudi na javnih krajih. Ta ukrep so utemeljili s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa.

Predsednik kantonalne vlade Mustafa Ružnić je povedal, da je cilj ukrepov ustaviti priliv migrantov, ki jih je po ocenah lokalnih oblasti že sedaj okoli 7000. Za več kot polovico ni prostora v sprejemnih centrih, tako da živijo na ulici, navaja Hina.

Vlada je ukrepe sprejela, potem ko prebivalci Velike Kladuše že od nedelje blokirajo vstop v mesto avtobusom z migranti. Ružnić je danes državljane pozval, naj končajo blokado in nadzor prepustijo policiji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine