17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Tako na Kočevskem kot na območju Ljubljane, Obrežja in Črnomlja našli Maročane, Afganistance, Pakistance, Alžirce in Sudance

Od včeraj do danes zjutraj so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju   Starega  Loga,  Borovca  in Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev  (državljane  Pakistana,  Maroka,  Sudana  in  Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

 

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih  oznak  Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo  in  pregled  tovornega  vozila, kjer so v tovornem delu našli pet državljanov  Afganistana,  ki  so  se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti  PP  Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanje državne meje na območju Gorenje Podgore izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so  nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Policijski  postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine