9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ta teden že najmanj 198 nezakonitih prehodov meje, ki jih je obravnavala policija – notranji minister Aleš Hojs pojasnjuje, zakaj meja še vedno ni “neprodušno zaprta”

V petek in soboto je slovenska policija na meji prijela kar 93 migrantov. V obdobju od ponedeljka do srede zjutraj pa so prijeli kar 198 tujcev, ki so jih obravnavali zaradi nezakonitega prestopa meje. Janeza Janša je v svoji kampanji obljubil, da bo kot premier nepredušno zaprl slovensko mejo za nezakonite migracije, a smo še vedno priča nezakonitim migracijam. Po besedah notranjega ministra Aleša Hojsa v svoji pristojnosti poskusi narediti vse, da bi jih policija izsledila, a kot pravi, nimajo dovolj kadra.

 

Od ponedeljka do srede so v 24 urah slovenski ponovno obravnavali kar 198 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, med drugim je eno osebo vrnila italijanska oblast. V torek pa je policija pri Semiču prijela dva beloruska državljana, ki sta v dveh avtomobilih prevažala deset migrantov maroškega porekla, katerim so odvzeli prostost. V torek so tako policisti na območju policijske uprave Novo Mesto prijeli 56 migrantov in dva tihotapca, v ponedeljek pa so še prijeli osem migrantov. V ponedeljek so prijeli 7 migrantov, in sicer v občini Metlika in Bračni vasi v  Brežicah. Še enega so prijeli na mejnem prehodu Dobova, skritega v tovornem vlaku. Med njimi je bilo 29 državljanov Bangladeša, trinajst iz Maroka, štirje iz Pakistana, trije iz Afganistana, pet iz Iraka, eden iz Irana in eden iz Alžirije. Policijski postopki s prijetimi pa še potekajo. Po doslej znanih podatkih bodo večino predali hrvaškim varnostnim organom, poroča Moja Dolenjska.

Na območju policijske uprave Ljubljana so prijeli 33 migrantov. V ponedeljek so prijeli 12 migrantov na območju Škocjana in Ljubljane. V torek pa so prijeli 21 migrantov, in sicer na območju Knežje Lipe, Starega trga pri Ložu, Kočevja, Babnega polja in Ljubljane. Prijeti so prišli iz Maroka, Afganistana, Alžirije, Tunizije in Pakistana. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni. Na območju policijske uprave Koper so prijeli 100 migrantov, enega izmed njih pa so vrnili iz Italije. Migrante so prijeli na območju Kopra, Kozine, Pirana, ilirske Bistrice in Sežane, bili so državljani Pakistana, Afganistana, Indije, Iraka, Bangladeša in Maroka. Tudi z njimi še policijski postopki še potekajo. Na območju policijske uprave Maribor so prijeli osem migrantov. Tri Maročane so prijeli na območju Središča ob Dravi, prijeli pa so še tri Sirijce, ki jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine