13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Šverc-komerc čez mejo v Posavju – državljan Iraka tihotapil ilegalne migrante

Na  mejni prehod Obrežje je v jutranjih urah na vstop v Slovenijo pripeljal voznik   tovornega  vozila  makedonskih  registrskih  oznak.  Policisti  so opravili  mejno  kontrolo  in  pregled  tovornega vozila in v tovornem delu našli  štiri  državljane  Afganistana,  ki so se skriti med tovorom skušali izogniti  mejni  kontroli  in  nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Brežiški  policisti pa so  med  opravljanjem  nalog  varovanja državne meje v Prilipah  izsledili  in  prijeli  tri  državljane  Palestine  in državljana Sirije,   ki   so  nezakonito  prestopili  državno  mejo,  pri  avtocestnem postajališču  Grič pa še državljana Iraka, ki je tujcem omogočil nezakoniti prehod  in jih z najetim avtomobilom slovenskih registrskih oznak nameraval prepeljati  v notranjost države. Vsem so odvzeli prostost in jih pridržali. Avtomobil  so zasegli, predvidoma danes pa bodo državljana Iraka s kazensko ovadbo  zaradi  kaznivega  dejanja  prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Pri  Javorovici in Ribnici ob Savi so policisti izsledili in prijeli še tri državljane  Egipta,  po  dva  državljana  Indije  in Palestine in državljana Iraka, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Iz ljubljanske policijske uprave pa so sporočili, da sta bila v zadnjih 24 urah sta bila na območju Ljubljane prijeta dva tujca, na območju Ribnice pa trije tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Alžirije, Pakistana in Afganistana. Postopki s tujci še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine