18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Švedske mestne oblasti želijo da meščani sprejemejo stotine migrantov – v svoje domove

Občina Kungsbacka južno od Gothenburga na Švedskem se sooča z “akutno stanovanjsko krizo” in želi, da bi Švedi v svoje domove sprejeli migrante z Bližnjega vzhoda in Afrike.

Mestnim oblastem ne uspe najti nastanitve za 400 novih migrantov, ki jih morajo nastaniti po ukazu švedskih oblasti. Čeprav se Kungsbacka po poročanju Voice of Europe že več let sooča s stanovanjsko krizo, so vseeno prisiljeni sprejeti še več migrantov.

Domačini naj sprejmejo migrante v svoje domove
Do letošnjega poletja je mestu uspelo nastaniti število migrantov, kakor je to od njih zahtevala švedska zakonodaja. A od poletja dalje je prišlo do zastojev, kar pomeni, da morajo sedaj sprejeti 400 migrantov naenkrat. Navkljub večim pogovorom s Švedsko migracijsko agencijo, da bi naseljevanje migrantov preložili, dokler ne dokončajo gradnje za njih namenjenih stanovanj, se po besedah vodje občine Hansa Forsberga z migracijsko agencijo ne da pogovarjati.

Občina je prepuščena sama sebi, zaradi česar bodo začeli graditi še dodatne domove, da bi se lahko prihajajoči migranti dobro integrirali. Zato upajo, da bodo do takrat prebivalci Kungsbacke pripravljeni sprejeti migrante v svoje domove.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine