18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Švedi bodo v svoji državi do leta 2065 manjšina: Število rojstev med muslimani v državi eksplodiralo!

Novo poročilo raziskovalnega inštituta Gefira je razkrilo, da bodo Švedi do leta 2065 v svoj državi zaradi prenizkega števila rojstev postali manjšina. Raziskava temelji na uradnih podatkih švedskega statističnega urada.

Stopnja rodnosti med avtohtonimi Švedi je po trditvah Gefire mnogo nižja od povprečne stopnje rodnosti na Švedskem. Stopnja rodnosti po poročanju Voice of Europe med Švedinjami znaša samo 1,6 otroka na žensko, medtem ko je švedsko povprečje 1,9.

To bi pomenilo, da ima skoraj dvomilijonska migrantska populacija na Švedskem v povprečju 3,1 otroka na žensko. To se odslikava tudi v statistiki, saj število otrok z muslimanskimi imeni stalno narašča. Delež novorojenčkov z muslimanskimi imeni je med 8 in 10 odstotkov, kar je 30-odstotno povečanje v primerjavi z letom 2010.

Švedska samo še v imenu

Po projekcijah naj bi bili avtohtoni Švedi v največ 40 letih že manjšina v lastni državi. Isti viri razkrivajo, da ima kar 22 odstotkov vseh novorojencev “nezahodno migrantsko poreklo”. To predstavlja svojevrsten polom švedskega starševskega sistema, ki ni sposoben poskrbeti za višjo rodnost med avtohtonim prebivalstvom, medtem ko ta med migranti še naprej ostaja visoka.

VIDEO si lahko ogledate TUKAJ.

 

Švedi naj bi, če se bodo trenutni trendi nadaljevali, postali manjšina v lastni državi do leta 2065, do konca stoletja pa bodo predstavljali komaj eno tretjino švedskega prebivalstva.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine