12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Študenti na cesto, migranti z Aquariusa pa v njihove sobe

Stotine migrantov je z Aquariusa je pristalo v španski Alicanti. Kot poroča španski spletni časopis Actualidad Valdepeñas, so za zagotovitev prostora migrantom iz Libije iz lokalnega študentskega doma izselili večje število študentov, ki so za svoje bivanje plačali.

Mlad nemško govoreči študent v Alicanti, Ruben, ki je načrtoval življenje in delo v Nemčiji, in je za sobo plačal 750 evrov, se je bil prisiljen izseliti iz nje, prav tako kot njegovi kolegi. Njegova mati je za časnik AV izjavila, da je moral njen sin zapustiti svoje bivališče zaradi migrantov iz Aquariusa. »Rekli so nam, da študenti iz zdravstvenih razlogov ne morejo bivati z migranti v isti stavbi, ker da so migranti prenašalci številnih nalezljivih bolezni.«

»Problem z migranti se rešuje tako, da se povzroči drug problem – in to velik problem, saj moj sin trenutno nima bivališča v Alicanteju in ne more nadaljevati študija. Pogledali bomo, ali lahko kaj najdemo, vendar bo zelo težko najti sobo, saj je večinoma vse že zasedeno, ker je poletje in je v mestu veliko turistov,« razloži Rubenova mama, ki tudi ne verjame, da gre pri izselitvi študentov za zdravstvene razloge, saj lokalne oblasti zagotovo ne bi naselile stotin bolnih migrantov v središče živahnega turističnega mesta, kot je Alicante.

V soboto, 16. junija, so namreč oblasti Rubenu in njegovim kolegom dale 24 ur časa, da poberejo svoje stvari in izpraznijo prostore.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine