12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Strah pred epidemijo! Nedaleč od Sarajeva se nahaja 130 garjavih ilegalnih migrantov

V Sarajevu te dni vzpostavljajo nov center za ilegalne migrante v Blažuju, ki se bo nahajal na prostornih zapuščene vojašnice v Blažuju. Čeprav so lokalni prebivalci temu nasprotovali, to ni ustavilo sarajevskih oblasti. Zdaj se je izkazalo, da je 130 tam nastanjenih ilegalnih migrantov garjavih.

 

“Vsem organom je bilo naročeno, da v skladu s svojimi pooblastili naredijo vse v svoji moči, da bi migranti v vojašnici Blažuj imeli človeške pogoje bivanja,” je povedal minister za notranje zadeve Admir Katica v sarajevskem kantonu.

Katica je povedal, da je v Blažuju bilo še pred kratkim 330 migrantov, a se je njihovo število manjša, saj se stalno premikajo bolj proti Zahodu.

Garjavi migranti
Velik izziv za zdravstvene delavce predstavljajo tudi širitev epidemije garij. V Blažuju so namreč po pisanju USKinfo prešteli 130 migrantov okuženih z boleznijo, koliko okuženih pa je v tem času že zapustilo migrantski center, ostaja neznanka.

O selitvi migrantov v zapuščeno blažujsko vojašnico nedaleč od Sarajeva smo na Nova24TV poročali že v preteklost. Lokalno prebivalstvo je temu nasprotovalo, a so jih oblasti ignorirale. Župan občine Hadžići Hamdo Ejubović je ob tej priliki ravno tako poudaril, da državne institucije BIH lokalnih oblasti niso vprašale za mnenje, ko so se odločile da nov migrantski center postavijo v prostorih nekdanje vojašnice Ušivak.

Migranti kradejo in se drogirajo
“Vsakodnevne kraje po hišah in trgovinah. To prebivalstvo dela potrpežljivo zgolj njihova toleranca,” je povedal Hadžić. “Otroci tu hodijo v šolo, migranti pa se drogirajo – dobivam fotografije kako je v javnem prometu več potnikov migrantov, kakor pa lokalnih prebivalcev.”

“Ni dobro, ko ministrstvo za varnost pove, da je od nekod “pojavilo 350 migrantov”. Tu lahko vidimo, da se z migrantsko krizo ne postopa primerno,” je bil jasen Katica.

Zadnje novice

Sorodne vsebine