3.4 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Število nezakonitih migrantov v Veliko Britanijo se je od prejšnjega leta več kot podvojilo

Piše: A. S.

V Veliko Britanijo naj bi v tem letu sodeč po trenutnih napovedih prispelo 20,000 ilegalnih migrantov, kar bo enkrat več kot lansko leto.

Daily Telegraph poroča, da je do sedaj na britanskih obalah pristalo v letu 2021 približno 1,400 ilegalnih migrantov, samo v torek pa jih je prispelo kar 140. Gre za rekordna števila, saj jih je prejšnje leto ob tem času prispelo vsega skupaj le 514. Glede na analize omenjenega časopisa bo v prvem letu britanske neodvisnosti od Evropske unije, na njene obale prispelo 20,000 migrantov po morju, če se bodo nadaljevali sedanji trendi. In to kljub obljubam britanske vlade, ki je zagotavljala, da bo po Brexitu rešila ta problem.

Predsednik organizacije Migration Watch UK Alp Mehmet je takole komentiral trenutno situacijo: »To leto je dvakrat večje število migrantov prispelo v Veliko Britanijo, kot jih je prispelo v obdobju med januarjem in marcem leta 2020. Ta nevarna prečkanja bodo naraščala dokler, jim ne bomo dali jasno vedeti, da na takšen način ne morejo dobiti v VB azila«.

Zadnje novice

Sorodne vsebine