2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Število ilegalnih migrantov skokovito narašča – samo v Pomurju so jih v zadnjih 24 urah ujeli kar 39!

Policisti PU Murska Sobota so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, 6.8.2019 od 7. ure do danes, 7.8.2019 do 7.00 ure prijeli 39 tujcev ki so nezakonito vstopili v RS.

 

Kot so sporočili, je bilo prijetih devet skupin tujcev, v katerih je bilo od 2 do 9 oseb. Na območju PP Lendava so bili prijeti 4 tujci, na območju PP Ljutomer pa 35 tujcev. Vsi tujci, razen dveh Sirijcev, ki

bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, so zaprosili za azil in bodo odpeljani v azilni dom. Med zajetimi migranti je bilo kar 22 Alžircev, ujeli pa so še šest Maročanov, dva Sirijca, pet Palestincev in štiri Iračane.

Policisti PU Ljubljana pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Praproče, Kočevski reki in v Ljubljani. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Kot so sporočili, gre za državljane Jemna, Sirije, Maroka in Alžirije.

O zajetih migrantih poročajo tudi iz mariborske policijske uprave.

Policisti PP Ormož so 6. 8. 20019 v jutranjih urah prijeli dva državljana Indije, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Oba so po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V podjetju v Slovenski Bistrici so v popoldanskem času na tovornem vozilu državljana Srbije našli dva državljana Pakistana, ki sta pred tem prerezala cerado in se skrila na med tovor v priklopniku. Policisti PP Gorišnica pa so včeraj ob 20.10 uri prijeli šest Iračanov in državljana Nemčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo. Postopek s slednjimi še poteka, očitno pa je bil nemški državljan tisti, ki je migrante vodil čez mejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dolenji Radenci, Križišče in Črnomelj izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Pakistana, šestimi državljani Maroka, državljanom Tunizije, državljanom Afganistana in državljanom Libije še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti od torka, 6. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 7. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Piran so obravnavali 9 oseb, PP Ilirska Bistrica 7 in PP Koper 1 osebo. 14 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito. Tri osebe bodo danes vračane hrvaškim varnostnim organom. Skupaj so obravnavali deset Irancev, pet Afganistancev in dva Pakistanca.

Zadnje novice

Sorodne vsebine