11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Število ilegalnih migrantov narašča, novih deset zaprosilo za azil, policija pa prijela tri tihotapce

V ponedeljek so policisti PU Ljubljana v večernem času pri opravljanju nalog varovanja državne meje zaznali tri vozila v Kočevski reki, za katera je obstajal sum, da prevažajo tujce. Vozniki so se kontroli policistov poskušali izogniti z begom, vendar so jih uspeli zaustaviti in prijeti. Pri tem so prijeli tri voznike osebnih vozil in trinajst tujcev, ki so predhodno nezakonito prestopili državno mejo.

 

Voznikom so policisti zaradi suma kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost, tujci (trije državljani Indije, devet državljanov Pakistana in en državljan Bangladeša) pa so bili pridržani. Osumljenci (državljan BiH, dva državljana Slovenije, eden iz okolice Ljubljane, dva iz Ljubljane) so bili s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je dva po zaslišanju izpustil, enemu je odredil hišni pripor. Vsi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa so bili po postopku vračanja vrnjeni na Hrvaško, saj noben od njih ni zaprosil za mednarodno zaščito.

Prav tako so policisti iz ljubljanske policijske uprave med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Alžirije, šestimi državljani Palestine, dvema državljanoma Pakistana ter po enim državljanom Maroka, Sirije in Jemna še niso zaključeni.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 14. marca 2019, od 7. ure do petka, 15. marca 2019, do 7. ure obravnavali 22 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 12 oseb so obravnavali na PP Ilirska Bistrica, 8 oseb na PP Koper in 2 osebi na PP Kozina. 10 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bile oziroma bodo odpeljane v azilni dom, 12 oseb pa bo danes vrnjenih na Hrvaško. Sedem migrantov je prišlo iz Pakistana, po šest iz Iraka in Sirije, trije pa so iz Alžirije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine