17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Štajerski policisti so imeli polno opravkov predvsem z migranti iz Sirije

Policisti so včeraj zjutraj, na območju Zgornjega Gruškovja, prijeli državljana Sirije, ki je noč pred tem na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopil v našo državo. Danes so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, ob 9.20, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, odkrili pet skritih tujcev, 4 državljane Maroka in državljana Libije, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj dopoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so sinoči, na območju Središča ob Dravi, prijeli tri državljane Sirije, tik za tem, ko so na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Po zaključenih postopkih bodo vse tri predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, okoli 11. ure je 62-državljan Slovenije, ki stanuje na Hrvaškem, na Mejnem prehodu Ormož s kolesom vstopil v našo državo tako, da je zapeljal mimo spuščenih zapornic in se tako skušal izogniti mejni kontroli. Policisti so ga seveda ujeli, oglobili in vrnili nazaj na Hrvaško.

Zadnje novice

Sorodne vsebine