2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Srhljivka v Grčiji: Mladenič umrl medtem, ko je ščitil svoje dekle pred azijskimi migranti

Blizu hriba Filopappou pod Akropolo v Atenah je 16. avgusta tolpa treh migrantov ponoči napadla mlad par. 23-letno Portugalko so hoteli ločiti od njenega fanta, ki se je hitro odzval in se s trojico stepel.

A pretep se je zanj končal tragično, saj so ga porinili čez skale, pri čemer je dobil usodne poškodbe. Zaradi kričanja dekleta so migranti pobegnili. Grška policija je prišla na kraj skoraj takoj, a jih ni ujela.

Poškodovanega fanta so odpeljali v bolnišnico, kjer je kljub trudu zdravnikov umrl. Njegove napadalce je dekle opisalo kot azijsko temnopolte (Pakistanci? Afganistanci?).

Filopappou je sicer ena najbolj obiskanih turističnih točk, vendar pa je prostor okoli Akropole pod »kontrolo« migrantskih tolp, ki poskušajo oropati skoraj vsakega, ki pride tja. Grška država jih ne more ali noče ustaviti.

Turisti morajo torej biti posebno pazljivi, kadar hodijo okoli Akropole, kjer nanje prežijo migrantski roparji. Atene avgusta obišče na milijone turistov in takšni napadi so udarec za grško lokalno ekonomijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine