3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

Sprevrženo: muslimanski najstniki posiljevali deklice na Danskem, mati enega od domnevnih posiljevalcev celo vztraja, da gre za rasizem do njenega sina

Šest najstnikov arabskih in turških korenin je obtoženih poskusa skupinskega posilstva petih mladoletnih deklet na Danskem. Mati enega od obtoženih vztraja, da gre za rasizem.

 

Danska policija trenutno preiskuje več domnevnih posilstev deklet iz Nive, Kokkedala in Horsholma, ki so se zgodila lansko leto. Zgodba je po poročanju Voice of Europe pretresla lokalno prebivalstvo, ki se boji za varnost lastnih otrok.

Glede na obtožbe naj bi se več napadov zgodilo v Kokkedalu. Obtoženi vztrajajo, da so nedolžni, zaenkrat se še čaka nadaljnje postopke. V tem času obtoženi ostajajo zaprti v zavodu za mladoletne prestopnike.

Mati domnevnega posiljevalca trdi, da gre za rasistični napad na sina
Eno od deklet je bilo prisiljeno celo v oralni seks. “16. oktobra so jo držali za glavo ter potisnili svoje ude v njena usta.” Tudi preostale deklice so bile posiljene. Po pisanju danskega portala B.T. naj bi šlo za skupinsko posilstvo. Najmlajša od deklic je stara komaj 13 let.

Kljub temu pa mati enega od posiljevalcev vztraja pri nedolžnosti svojega edinca ter zatrjuje, da gre za obtožbe, osnovane na rasizmu. “Jočem, ko pomislim nanj. Imam samo njega. Res je ljubek in vljuden, ne nadleguje /…/ in potem ga nenadoma odpelje policija. Zdaj hočem vedeti, zakaj. Mislim, da je nenavadno. Najbrž je (žrtev posilstva) rasistka ali pa ima kaj proti tujcem.” Vsi osumljenci, ki so v pridržanju od junija, so turškega in arabskega rodu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine