7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Sprenevedanje migranta: Agenta obmejne policije zamenjal za kravo

Odvetniki mehiškega migranta, ki je verbalno in fizično napadel agenta obmejne policije na jugu Teksasa, so si v njegovo obrambo izmislili resnično bizarno obrambo, ti namreč vztrajajo, kako naj bi bil migrant agenta pomota zamenjal za žival. Konkretneje, za kravo. 

 

Zvezni sodnik v mestu Laredo v Teksasu je 39-letnega Melecio Lopez-Hernandeza, nezakonitega migranta iz Mehike, obsodil na več kot pet let zapora zaradi napada na ameriškega agenta mejne patrulje na ranču blizu mesta Freerra. Gre za skupnost, ki se nahaja približno 96 kilometrov stran od meje med Teksasom in Mehiko.

Izmaknil mu je svetilko

Po poročanju televizijske mreže NBC se je Lopez-Hernandez sprehajal mimo grmičevja na ranču, da bi zaobšel kontrolno točko obmejne policije. Ko ga je agent vseeno zagledal, ga je poskušal aretirati. Lopez-Hernandez se je aretaciji uprl in agentu s pasu izmaknil svetilko. Sodeč po dokazih, ki so bili predstavljeni na sodišču, je mehiški migrant verbalno zagrozil agentu s svetilko, ki jo je ta izmaknil in ga nato pričel udarjati.

Foto: Twitter

Stari znanec organov pregona

Incident se dogodil 7. februarja letos, kmalu po incidentu pa je postalo znano, da je bil migrant 28. avgusta 2017 nazadnje deportiran iz ZDA. Dodatni sodni zapisi so namreč prav tako razkrili, da je bil moški deportiran tudi decembra 2005 in sicer potem, ko so ga prijeli v okrožju Duval v Teksasu. Migrant z mehiškim državljanstvom je priznal krivdo za nezakonit ponovni vstop v državo po deportaciji, ki je bila izvedena potem, ko ga je sodišče oktobra 2016 obsodilo na 21-mesečno zaporno kazen.

Kljub temu, da je problematični migrant stari znanec organov pregona, so njegovi odvetniki v obrambo zatrdili, da Lopez-Hernandez naj ne bi imel namena za izvedbo napada na obmejnega policista. Namesto tega so celo zatrdili, da naj bi ta agenta zamenjal za kravo. Očitno pa sodnika le niso uspeli prepričati v svojo bizarno obrambo, poroča  ameriški Breitbart. V primeru ponovne obsodbe za nezakonit vstop po deportaciji, mu grozi do 20 let zapora.

Hana Murn

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine