14.2 C
Ljubljana
torek, 18 junija, 2024

Hrvaška policija streljala na nasilnega migranta! Hrvaški mediji: Uporaba strelnega orožja je bila upravičena!

V bližini mejnega prehoda Žuniči naj bi prišlo do streljanja. Agresivni ilegalni migrant naj bi napadel hrvaške policiste, ti so odgovorili z ognjem, poroča naš neuradni vir.

Na PU Novo mesto so dogodek zanikali, na hrvaškem ministrstvu za notranje zadeve nam spopada med policisti in ilegalnimi migranti niso ne zanikali, ne potrdili. Dejali so, naj pošljemo pisno vprašanje. Odgovor še čakamo.

Do streljanja naj bi prišlo po tem, ko je agresivni ilegalni migrant s kolom napadel policiste.

Hrvaški varnostni organi so streljanje za portal Demokracije potrdili: »Obveščamo vas, da je danes na območju Prilišća, občina Netretić, med varovanjem državne meje z Republiko Slovenijo policist Policijske postaje Karlovac uporabil orožje kot sredstvo za prisilo. Da bi odbil napad nase je streljal v tla, ker je neznana oseba krenila nanj, da bi ga fizično napadla. Napadalec je pod nadzorom policije in je v kazenski preiskavi. Po zaključku preiskave kaznivega dejanja bomo obvestili javnost o vsem, kar je bilo ugotovljeno.«

Jutarnji list poroča, da gre za ilegalnega migranta, ki je najprej nezakonito vstopil na ozemlje Hrvaške, nato pa skušal nezakonito vstopiti še v Slovenijo. Policist mu je to želel preprečiti, a ga je ilegalec napadel, zato je policist potegnil orožje in streljal.

Večernji list pa poroča, da je policist ilegalnemu migrantu iz Irana ukazal, naj leže na tla. Ta ga ni ubogal, ampak je krenil na policista. Ta je potegnil pištolo in straljal. Hrvaški mediji poročajo, da je bilo streljanje na nasilnega ilegalca upravičeno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine