19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Spet prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Piše: C. R.

Nekaj po 19. uri so policisti na območju Slovenske vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen T-cros madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Ukrajine prevaža dva državljana Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Mihalovec) izsledili in prijeli 44 državljanov Afganistana, 13 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, tri državljane Turčije, tri državljane Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Kitajske, dva državljana Maroka, državljana Alžirije in državljana Bangladeša.  Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Miliči, Paunoviči, Marindol) so izsledili in prijeli devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine