15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Spet nov nateg z migranti! Ladje nevladnih organizacij nadaljujejo “reševanje”, s tem pa uvažajo v Evropo nov velik paket migrantov

Nemška vlada je zaprosila Evropsko komisijo, naj koordinira iskanje rešitve za ladjo nemške nevladne organizacije Sea-Eye, ki je pred dnevi pred obalo Libije rešila 64 migrantov. Pomembno je, da se ladjo čim hitreje spravi v varno pristanišče, je poudaril tiskovni predstavnik nemškega notranjega ministrstva.

 

Tiskovni predstavnik je italijanskim medijem še zagotovil, da je Nemčija pripravljena sprejeti del rešenih migrantov. Pomembno pa je, da se z drugimi evropskimi partnerji vzpostavi sistem za v Sredozemskem morju rešene migrante, je dodal. Države članice se sicer že več let ne morejo uskladiti glede tega področja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ladja Alan Kurdi organizacije Sea-Eye je v sredo rešila 64 migrantov in od takrat išče pristanišče, ki bi ji dovolilo vplutje. Italija je medtem ladji celo prepovedala vplutje v italijanske vode, češ da ogroža nacionalno varnost.

“Prepričan sem, da bo Nemčija rešila problem,” je danes dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini. Italija je tako kot Malta od lanskega poletja preprečila vplutje že več ladjam nevladnih organizacij z rešenimi migranti. Pogosto so morale ladje z migranti več tednov zdržati na morju, dokler niso našli delne rešitve z drugimi državami članicami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine