2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

Spet nedovoljen prehod državne meje: Afganistanci, Pakistanci, Nepalci in drugi

Piše: C.R.

Policisti so na območju Obrežja okoli 16. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volvo švicarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni državljan Turčije prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Nekaj pred 22. uro so ustavili voznika kombija Peugeot boxer romunskih registrskih oznak. 22-letni državljan Romunije je v tovornem delu kombija prevažal 18 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli osebni avto in kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Mihalovec, Kapele, Jesenice) izsledili in prijeli 86 državljanov Afganistana, 18 državljanov Pakistana, 17 državljanov Nepala, 12 državljanov Sirije, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sierra Leone, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, državljana Irana in državljana Libije. Na območju PP Črnomelj (Žuniči) so prijeli pet državljanov Afganistana in državljana Irana, na območju PP Krško (Libna) državljana Maroka in državljana Afganistana in na območju PP Metlika (Metlika) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine