13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Spet našli Afganistanca, ki se je skril med tovor

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem  delu  našli  državljana  Afganistana,  ki se je skrit med tovorom poskušal  izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Novo mesto so sicer med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Gorenjih  Radencev,  Omote,  Tanče  Gore  (PP Črnomelj) in Metlike izsledili in prijeli osem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski  postopki  s  šestimi državljani Maroka, državljanom Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

O novem “kontingentu” migrantov poročajo tudi iz PU Koper, kjer so v zadnjih 24 urah obravnavali 24 ilegalnih migrantov, od tega so enega vrnili italijanski organi. Največ so jih sicer prijeli policisti iz Ilirske Bistrice, večinoma pa je šlo za državljane Afganistana. 

Iz PU Maribor pa so sporočili, da so na območju Središča ob Dravi prijeli državljana Maroka, ki je prečkal mejo izven mejnega prehoda. Že včeraj so tam prijeli tri Maročane.

Policisti Policijske  uprave  Ljubljana pa so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Grosuplja, Luč, Male Gore in Ljubljane izsledili in prijeli 18 tujcev  (drž.  Pakistana,  Maroka,  Alžirije  in  Egipta), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine