20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Španski socialisti nameravajo migrantom dati še volilno pravico

Španski vladajoči socialisti so se odločili, da kar v najkrajšem času poustvarijo razmere, ki bodo državo najhitreje pripeljale do druge rekonkviste. Z zadnjo so se Španci ukvarjali skoraj 700 let, druga priložnost pa bo napočila kmalu. Vladajoča PSOE namreč želi prihajajočim migrantom poleg prebivališča zagotoviti tudi volilno pravico.

Cilj neizvoljene socialistične vlade naj bi bil po navedbah Voice of Europe povečanje števila imigrantov, ki lahko glasujejo na naslednjih lokalnih volitvah. Obseg potrebne reforme za kaj takega naj bi preprečeval, da do njene implementacije pride pred naslednjimi volitvami, a bo zato še toliko močnejša iniciativa za podpornike kampanje “Begunci dobrodošli” v Španiji.

Pravica do glasovanja pa ni vse, kar hočejo španske oblasti zagotoviti prihajajočim migrantom. Prva tako se zavzemajo za odpravo zakona, ki po njihovih trditvah “resno omejuje prepoznanje in zagotavljanje pravic do zdravstvenega zavarovanja za nelegalne imigrante”. V načrtih naj bi tudi imeli ovržbo zahteve po odpovedi drugega državljanstva ob sprejetju španskega. Za konec pa naj bi odpravili tudi zakone, ki omogočajo hitro deportacijo nelegalnih migrantov, ki vstopijo v državo na meji z Marokom pri Ceuti in Melili.

 

Načrten uvoz tujcev zato, da ostanejo na oblasti
Rezultat vseh teh sprememb je seveda jasen. Migranti, ki jih Španija sprejema z odprtimi rokami, bodo tam tudi ostali. Spraševati, zakaj socialisti želijo državo preplaviti s tujci, nima smisla, odgovor je namreč na dlani. To počnejo zato, da bi si zagotovili oblast še naprej. Medtem ko izgubljajo podporo med domačim prebivalstvom, na novo ustvarjajo volilno telo, ki bo ves čas naraščalo in podpiralo socialiste, ki z veseljem praznijo državni proračun zato, da bi zadovoljili potrebe ilegalnih migrantov.

 

Ko žrtvujejo svoje državljane za več oblasti
Podobno situacijo lahko spremljamo pri ameriških demokratih ali evropskih levičarjih. Razlike so mogoče v imenu, pristop pa je vselej isti. Pri tem se najlepše vidi, kako zelo je levici, ki naj bi se borila za delavce, za domače prebivalce naravnost vseeno. Žrtvovali bi jih prvi hip – samo za sekundo več na oblasti. Več kot do lastnih državljanov je levičarjem do tega, da ostanejo pri koritu. Španija je z najnovejšo serijo odločitev jasno začrtala svojo pot v prepad. A ni se treba bati; če je zadnja rekonkvista vzela 700 let, bo drugi del veliko krajši, še posebno ko se bodo Španci zavedli, kako mačehovsko z njimi ravna socialistična oblast.

Vodja španskih socialistov Pedro Sanchez je celo napovedal, da bodo v naslednjih pogajanjih z EU zahtevali več sredstev za imigrante v Španiji. Celo ko Nemčija spreminja svoj odnos “dobrodošli vsi”, Španija nadaljuje s povečanjem migracijskega toka v državo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine