18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Šokantno! Primorski policisti zajeli v zadnjih 24 urah kar 62 migrantov, ob tem pa doživeli še prometno nesrečo, v kateri so bili poškodovani štirje policisti

Na območju Policijske uprave Koper so policisti  v preteklih 24 urah, do danes zjutraj, obravnavali 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 57 oseb, PP Kozina 4 ter PPIU Koper eno osebo.

 

Tri osebe so izrazile namero, da bodo v Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v azilni dom, 9 tujcev je že bilo  vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, ostalih 50 pa bo vrnjenih danes, po končanih postopkih. Kar 53 migrantov je prišlo iz Pakistana, po štirje so bili iz Bangladeša in Indije, eden pa je bil iz Maroka.

A to še ni vse. Ena od policijskih patrulj, ki je bila ob 18.40 uri vključena v iskanje ilegalnih migrantov na območju Podgrada, je bila samoudeležena v prometni nesreči. Vozilo je na makadamski cesti trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok. Štirje policisti so bili lažje telesno poškodovani.

Poročila o migrantih prihajajo tudi iz drugih delov Slovenije. V zadnjih 24 urah je bilo na območju Ljubljane prijetih devet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Gre za državljane Iraka, Sirije, Tunizije, Alžirije in Maroka. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, so sporočili s policije. Dva ilegalca pa so v Pomurju prijeli tudi ljutomerski policisti.Na območju Podravja pa so obravnavali štiri  primere nedovoljenih prehodov  državne meje in sicer so v enem primeru prijeli tri državljane  Alžirije, v drugem primeru po enega državljana Sirije in Egipta ter  v  dveh  primerih  po enega državljana Maroka in Tunizije. Slednja sta
bila prijeta ločeno, vendar na istem prehodnem mestu, v razmaku ene ure in 20 minut.  Egipčan in Sirijec sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato so ju pripeljali v azilni dom. Ostale bodo predali hrvaškim varnostnim organom, so sporočili iz mariborske policijske uprave.
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine