2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

Šokantno: Nemčija želi prosilce za azil nastaniti kar v domove svojih državljanov

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)

Nemška javnost postaja vse bolj zamerljiva, saj migranti dobivajo vse več pravic. Še nedavno je nemški notranji minister za deželo Saaraland Klaus Bouillon  za Die Welt dejal, da “imajo migranti več pravic do prejemkov kot Nemci, ki so delali celo življenje”. Vendar očitno to ni dovolj, zdaj oblasti svoje državljane prosijo, naj prosilce za azil sprejmejo tudi v svoje prostore, v kolikor imajo to možnost. Prošnje za azil v Nemčiji so se v prvi polovici letošnjega leta povečale za 44 odstotkov.

Priča smo vedno večjemu navalu migrantov. Ne le v Sloveniji, ampak tudi v ostalih evropskih državah, Liberalna svobodomiselnost nekaterih vladajočih v Nemčiji daje migrantom vedno več pravic, zdaj pa je prišlo celo do tega, da lokalne oblasti v Nemčiji ob pomanjkanju socialnih stanovanj pozivajo državljane, ki imajo prosti prostor, da sprejmejo prosilce za azil.

Kar zadeva sprejemanje več migrantov, imajo Nemci vse manj tolerance do novih prišlekov. Vendar se zahteve migrantov stopnjujejo, določeni vladajoči pa jim ob tem popuščajo. RMX namreč piše, da lokalne oblasti v Nemčiji ob pomanjkanju socialnih stanovanj pozivajo državljane, ki imajo prosti prostor, da sprejmejo prosilce za azil.

Želijo jih nastaniti v “bolj opremljenih” stanovanjih
Okrožni urad Kulmbach na Bavarskem je po poročilu lokalne radiotelevizije Radio Plassenburg domnevno pozval vse, ki lahko zagotovijo življenjski prostor, v najboljšem primeru rezervno stanovanje ali hišo, naj se obrnejo na pristojne organe in poskrbijo, da se morebitni begunci nastanijo v nepremičninah. Urad okrožja Kulmbach je domnevno povedal državljanom, da bi bila boljša stanovanja, ki so opremljena in pripravljena za vselitev, vendar so vztrajali, da to ni nujno.

Foto: epa

Prosilci za azil so trenutno nastanjeni v centru za obravnavo v bližnjem Bambergu, kjer čakajo na odločitev o njihovih prošnjah za azil. Po podelitvi statusa azilanta bodo begunci nato razpršeni po več okrožjih. Po podatkih, ki jih je objavil Zvezni urad za migracije in begunce (BAMF), se je število prošenj za azil v Nemčiji v prvi polovici letošnjega leta močno povečalo in se med januarjem in junijem povečalo za skupno 44 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani. Skupaj so vložili 84.583 prošenj posamezniki iz pretežno islamskih držav, vključno s Sirijo (24.492), Afganistanom (15.093) in Irakom (7.512).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine