8.6 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

(ŠOKANTNO) Migrant v Parizu z nožem napadel potnike na železniški postaji, enega od njih zabodel v trebuh

Piše: C. R., STA

V Parizu je danes zjutraj ob osmi uri prišlo do napada na eni od največjih pariških železniških postaj Gare de Lyon, v katerem je bilo z nožem ranjenih več ljudi.

Trije ljudje so bili ranjeni z nožem in odpeljani v bolnišnico, nihče od njih pa ni v smrtni nevarnosti. Eno od žrtev je napadalec zabodel v trebuh in jo pri tem huje poškodoval. Napadalca je policija že aretirala, pred prihodom policije pa naj bi ga obvladali že potniki in varnostnik. Francoski mediji poročajo, da je napadalec poleg noža nosil tudi kladivo, šlo pa naj bi za migranta z državljanstvom Malija. Ob aretaciji je policistom pokazal italijansko vozniško dovoljenje.

Francoski medij Le Figaro poroča, da je napadalec pred prihodom policije hotel zažgati svoj nahrbtnik. Trenutno poteka policijska preiskava napada, ki naj ne bi bil povezan s terorizmom po besedah policije. Slednja napadalca opisuje kot brezdomca s psihičnimi težavami.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na družbenem omrežju X sporočil, da so za ranjene poskrbele službe nujne pomoči. Zahvalil se je tudi vsem, ki so obvladali storilca “tega nesprejemljivega dejanja”.

Napad se je zgodil manj kot šest mesecev pred olimpijskimi igrami v Parizu, kjer pričakujejo 15 milijonov obiskovalcev. Skozi postajo Gare de Lyon sicer vsako leto potuje več kot 100 milijonov potnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine