-1.1 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Šokantni prizori iz Milana: Na desetine spolnih napadov Severnoafričanov na Italijanke pred milansko katedralo

Piše: Kulturnimarksizem.si

Poziv ženskam, ki so jih na Silvestrovo v Milanu nadlegovale horde Severnoafričanov, naj se ne bojijo in naj vložijo obtožnico. In obtožnica zaradi preštevilnih napak in molka tistih, ki so “dovolili, da je v Milano prišla vojska priseljencev in jim vladala”. Tako se je izrazil Riccardo De Corato, lombardski svetnik za varnost, priseljevanje in lokalno policijo.

“Pozivam vsa dekleta in ženske, ki so na Silvestrovo med praznovanjem pred katedralo Duomo in na okoliških ulicah doživele nasilje, zlorabe in spolno nadlegovanje s strani skupin mladih tujcev, zlasti Severnoafričanov. Ne bojte se in povejte, kaj ste utrpeli,” je dejal De Corato in poudaril, da “tožilstvo, ki lahko računa na dragocen prispevek pomočnice tožilca Marie Letizie Mannelle, ki je obravnavala najbolj občutljive primere nasilja nad ženskami, odlično opravlja svoje delo pri odkrivanju storilcev teh skupinskih zločinov.”

De Corato meni, da so “izjave župana Sala, ki je incident komentiral šele po sedmih dneh, in izjave ministrice Lamorgesijeve, ki očitno ni vedela, kako učinkovito upravljati policijske službe v Milanu na silvestrovo, prepozne”. Po mnenju deželnega sveta je “nesprejemljivo, da je do teh incidentov prišlo na trgu Piazza Duomo, ki je najbolj nadzorovan in videonadzorovan trg v Italiji, tudi zaradi terorizma”. “Število agentov, ki sem ga že nekaj časa obsojal, ni bilo dovolj za boj proti množici severnoafriških kriminalcev, ki so nemoteno delovali. Toda vse to,” je dejal De Corato, “je bilo predvidljivo in v zvezi s tem ni bilo storjeno nič.

Več si lahko preberete in pogledate video TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine