2.9 C
Ljubljana
četrtek, 8 decembra, 2022

Snemalec belgijske televizije postal tarča kamenjanja v bruseljskem predmestju

Medtem ko je belgijska televizijska ekipa poskušala posneti nemire v problematičnem predelu Bruslja, je bila deležna kamenjanja. Incident, ki še zdaleč ni osamljen, kaže na to, da nasilni in problematični migranti vedno bolj obvladujejo območje.

 

Snemalec televizijskega programa Terzake je snemal podobe v Peterbosu, soseski Anderlechta, ki se nahaja na jugozahodu prestolnice Belgije. Gre za področje, kjer se je nedavno zgodilo več nasilnih napadov na policiste in druge javne uslužbence. “Naš snemalec Ludwig je snemal dogajanje zunaj, ko je nenadoma postal tarča kamenjanja,” je povedala poročevalka Lauwke Vandendriessche.

Aretiran ni bil še nihče
Posnetki so pokazali dva moška s kapucama, ki sta metala kamne iz daljave. Eden od njiju, oblečen v sivo trenirko in s sočnimi očali, se je najbolj približal snemalcu, ki je snemal dogajanje, in v avto vrgel velik kamen. Belgijski državni sekretar za migracije Theo Francken, ki je znan po svoji protimigrantski drži, je na družabnem omrežju Twitter ob posnetku zapisal: “Mladi Arabci in kamenje.” Po navedbah Russia Today pa v zvezi z incidentom še ni bil aretiran nihče.

POGLEJTE SI POSNETEK: https://twitter.com/terzaketv/status/988452358718984192

Trije uslužbenci prometne družbe STIB-MIVBN so bili na začetku tega meseca napadeni s strani tolpe 20 najstnikov, medtem ko so pregledovali vozovnice potnikov. Župan Anderlechta Eric Thomas je komentiral, da je mladina, ki živi na tem območju, povsem nespoštljiva do oblasti. “Nekateri mladi mislijo, da lahko napadejo kogarkoli, ki predstavlja oblast, pa naj bodo to policisti, uslužbenci komunale ali prometnega podjetja STIB-MIVB,” je povedal za La Derniere Heure.

Načelnik policije Patrick Evenepoel je glede incidenta na Radio 1 komentiral, da napad na policiste pomeni, da se v tem predelu mesta nekaj dogaja, zato njihova prisotnost ni zaželena. Sicer je bil medtem aretiran tudi eden izmed osumljencev, ki je bil osumljen poskusa umora v povezavi z incidenti, med katerimi je bilo tudi metanje kamenja v policiste 14 februarja letos.

N. Ž./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine