6.8 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Slovenski proračun bo bremenilo petnajst Pakistancev, ki so zaprosili za mednarodno zaščito

Danes zgodaj zjutraj so policisti na območju PP Šentilj prijeli sedem tujcev, domnevno  državljanov  Pakistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Slovenijo in Hrvaško.

 

Še osem jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo,  vendar  so  jih avstrijski varnostni organi uspeli prijeti in jih izročili slovenskim organom. Vseh 15 je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

Ni pa še znano, kaj se bo zgodilo z migranti, ki so jih ujeli na Dolenjskem. Policisti  so namreč  nekaj pred 16. uro v Kronovem ustavili osebni avtomobil opel meriva  nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Nemčije  v  vozilu  prevaža  sedem  državljanov  Bangladeša, ki so pred tem nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Vozniku  so  zaradi  suma kaznivega dejanja  prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost in mu  zasegli  avtomobil.  Policijski  postopki  z  državljani  Bangladeša še potekajo,  državljana  Nemčije  pa  bodo  kriminalisti  s  kazensko  ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na območju Cirnika (PP Brežice) in Oštrca (PP Krško) pa so policisti izsledili in  prijeli  štiri  državljane  Egipta, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine